Pomenirea Părintelui Arsenie Boca la Parohia „Drăgănescu”, județul Giurgiu

La Biserica din localitatea Drăgănescu din județul Giurgiu, a fost marcată astăzi, 28 noiembrie, împlinirea a 21 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată în sfântul lăcaș de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după care a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Boca. Cu acest prilej, a fost evocată personalitatea marelui duhovnic.

„Începusem să răspund de ce părintele a pictat această Biserică în această manieră și de ce și-a permis să o picteze astfel și nu bizantin. E un înțeles care încă ne scapă acum, dar încerc să avansez o idee care-mi aparține și în care cred. Mântuirea e un lucru atât de serios încât părintele și-a permis să ne ilustreze nouă anumite cuvântări. Așa s-a și spus de altfel că predicile de foc de la Sâmbăta de Sus, ca și cele de la Prislop se regăsesc pe frescele de la Drăgănescu din această Biserică”, a spus Preasfinția Sa.

Ridicat în anul 1870, sfântul locaș din localitatea giurgiuveană Drăgănescu își leagă existența de ultima perioadă din viața Părintelui Arsenie Boca, cel care, între anii 1968-1983, a realizat pictura bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente