Pomenirea Mitropolitului Antonie Plămădeală

La șapte ani de la trecerea la cele veșnice, fostul Mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, a fost comemorat la Mănăstirea „Brâncoveanu” – Sâmbăta de Sus.

Pentru că este sărbătoare, ziua a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în Capela vechii ctitorii brâncovenești de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

„Ne simțim aici încărcați de foarte multă responsabilitate și anume, nu doar de a păstra și de a duce mai departe această bogăție pe care a lăsat-o și care este vie și lucrătoare, Mănăstirea și Academia de la Sâmbăta, ci și de a continua lucrarea aceasta în așa fel încât ea să rodească continuu”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu, după cum informează TRINITAS TV.

După Sfânta Liturghie, la mormântul fostului ierarh a fost oficiat un parastas.

„Mitropolitul Antonie spune că ziua morții este ziua nașterii în Ceruri sau ziua nașterii spre veșnicie. El este fără îndoială un mare ctitor de cultură, un mare ctitor de construcții bisericești, culturale și sociale, dar este fără îndoială unul dintre cei mai mari ctitori de oameni pe care cel puțin eu am avut prilejul să îl cunosc”, a apreciat Înaltpreasfințitul Casian.

„Au trecut șapte ani de când în urma unei boli necruțătoare pe care însă a purtat-o cu resemnare de mucenic Mitropolitul Antonie a părăsit această lume și a trecut în zările veșniciei. Deși au trecut șapte ani totuși în sufletul ardelenilor, ca și în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut Mitropolitul Antonie rămâne o prezență pururi luminoasă, pururi vie”, a precizat Preasfințitul Visarion.

La parastas au fost prezenți credincioși și cunoscuți din toată țara care au venit să-l comemoreze pe Mitropolitul Antonie la Mănăstirea „Brâncoveanu”.

Comentarii Facebook


Știri recente