Pomenirea făuritorilor Unirii Principatelor Române în Arhiepiscopia Râmnicului

Cu ocazia aniversării a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859-2010) astăzi, 24 ianuarie, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au fost pomeniți Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropolitul Sofronie Miclescu al Moldovei, Mitropolitul Nifon al Țării Românești, Episcopul Calinic al Râmnicului, frații arhierei Neofit și Filaret Scriban din Iași, arhimandritul Melchisedec Ștefănescu din Huși și toți făuritorii Unirii Principatelor Române, informează arhiram.ro.

De asemenea, în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului, în cadrul Sfintei Liturghii, au fost rostite ectenii de mulțumire lui Dumnezeu pentru înfăptuirea Unirii, iar la final preoții au rostit cuvinte de evocare a personalităților bisericești care au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…