Pomenirea Cuviosului Antonie de la Iezerul – Vâlcea

Biserica Ortodoxă Română îl va pomeni mâine, 23 noiembrie 2011, pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul – Vâlcea. La Schitul „Iezer”, unde se află moaștele Cuviosului, vin în fiecare an numeroși credincioși pentru a cere ajutor.

Sfânta Liturghie din ziua de pomenire a Sfântului va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

„Sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie de la Iezer încă din anul 1992 a devenit o tradiție și mănăstirea Iezer organizează slujbele pentru cinstirea sfântului și alte manifestări prin care își aduce recunoștință față de Dumnezeu și față de sfinții Săi”, a precizat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cuviosul Antonie era român de neam și a trăit pe vremea binecredinciosului voievod Matei Basarab și a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. A ajuns la Schitul „Iezer” în anul 1692, la vârsta de 64 de ani. A trecut la cele veșnice la 23 noiembrie 1720, iar cinstitele sale moaște au fost descoperite în anul 1950. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat oficial canonizarea sa în anul 1992.

Comentarii Facebook


Știri recente