Poliția din Kosovo o să aibă ca sarcină păza bisericilor

Reprezentantul Poliției din Kosovo. Dl. Arber Beka, a declarat că poliția din Kosovo o să preia în totalitate sarcina de a păzi Bisericile Ortodoxe și Mănăstirile din Kosovo.De menționat că până astăzi, pentru paza Bisericilor Ortodoxe Sârbe și a Mănăstirilor erau responsabile doar firmele private de pază.

Poliția din Kosovo a preluat sarcina aceasta în baza legii pentru moștenirea politică și religioasă, a continuat Dl. Beka.

Decizia nu a fost luată pentru anumite Mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe din Kosovo, cum ar fi Sfânta Mănăstire Gratanita, Sfânta Mănăstire Detani și Sfânta Mănăstire a Patriarhiei Pets, pentru că ele sunt deja păzite de membri ai forțelor de ordine NATO din Kosovo (KFOR).

Episcopul de Raskas și Prizrenis, Artemios a declarat presei din Serbia că a rămas uimit de decizia luată pentru modul de pază a Bisericilor Ortodoxe din Kosovo și a adăugat că așa ceva este de nepermis.

„Nu au întrebat Biserica Ortodoxa Sârbă, nimeni nu a discutat cu noi, nici măcar nu ne-au informat”, adăugând că cei ce se ocupă cu paza bisericilor este Uniunea Europeană în Kosovo (EULEX) și că acestei organizații i-a fost încredințată sarcina.

Sursa: romfea.gr

Comentarii Facebook


Știri recente