Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Vorona

La Așezământul social-filantropic ‘Sfântul Nicolae’ al parohiei ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din parohia Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani, va fi omagiat la 14 ianuarie 2012 poetul Mihai Eminescu. Manifestările vor avea loc cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la nașterea marelui poet. De la ora 11:00 va fi oficiată o slujbă de Parastas pentru poetul Mihai Eminescu și pentru familia sa.

‘În așezământul social-filantropic al parohiei noastre va fi organizată o șezătoare culturală în cadrul căreia vor fi prezentate poezii din opera poetului Mihai Eminescu și un program de cântece folclorice’, a explicat pr. paroh Cristian Ștefan, după cum ne informează Ziarul Lumina.

La eveniment sunt așteptați să participe poeți, profesori, autorități locale și elevi de la Grupul Școlar ‘Ștefan cel Mare și Sfânt’ din Vorona. ‘La Vorona îl vom omagia atât pe Mihai Eminescu, cât și pe mama marelui poet, Raluca Jurașcu, care s-a născut în satul Joldești din comuna Vorona. Amintim că Raluca Jurașcu a avut un rol important în formarea duhovnicească a lui Mihai Eminescu’, a adăugat pr. paroh Cristian Ștefan.

Comentarii Facebook


Știri recente