Poetul Mihai Eminescu omagiat la sediul Episcopiei Giurgiului

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat și la sediul Episcopiei Giurgiului, prin invitarea Consiliului Județean al Elevilor. Aceștia au putut vedea cele 24 de volume, ediția facsimilată Manuscrisele M. Eminescu editate sub egida Academiei Române, pe care Biblioteca Centrului pentru Copii si Tineret ‘Sfantul Ioan Valahul’ le are prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Ambrozie.

De asemenea în perioada 15-20 ianuarie, sunt așteptați să viziteze Centrul pentru Copii si Tineret ‘Sfantul Ioan Valahul’, toți cei interesați de această colecție unică în județul nostru și mai ales pentru faptul ca au de acum posibilitatea de a împrumuta din aceste exemplare, deoarece se afla si in format DVD.

Tot cu această ocazie au avut loc si lucrările Consiliului Judetean al Elevilor care a debutat cu prezentarea Centrul Pentru Copii si Tineret ‘Sfantul Ioan Valahul’. Dintre participanți amintim: Presedintele C.J.E., Sanda Teodor, profesorul Daniel Necula , responsabil din partea Inspectoratului Școlar Giurgiu cu supravegherea si atenta coordonare a intrunirilor, iar din partea Seminarului Teologic ‘Teoctist Patriarhul’, a participat elevul Matei Ionut Nicusor alături de mai multi reprezentanti ai liceelor din municipiu.

S-au dezbatut probleme precum: nevoile actuale ale elevilor, organizarea cator mai multe proiecte rodnice si de interes din partea elevilor din judetul nostru.

S-au stabilit anumite priorități, una dintre ele fiind ca în perioada imediat urmatoare, în fiecare liceu din judet sa aiba loc activitati culturale.

După cum ne informează episcopiagiurgiului, evenimentul s-a incheiat prin rostirea a câteva poezi semnate de Mihai Eminescu și cu o rugaciune inchinata Sfantului Ioan Valahul, ocrotitorul si pazitor al tinerilor, iar cei prezenti au primit ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente