Planul strategic pentru domeniului social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În data de 27 februarie 2013, la Bacău a avut loc Atelierul de lucru pentru dezvoltarea planului strategic a domeniului social in Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, activitate din cadrul Proiectului FORTE -Formare trainică pentru parteneriat social, după cum ne-a precizat Pr. Cons. Patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și a fost coordonată de membrii echipei nucleu pentru planificare strategică, echipa alcătuita din preoți și specialiști implicați în servicii sociale.

Scopul întâlnirii a fost identificarea activităților ce vor susține planul operațional pentru domeniul social în perioada 2013-2014. Părintele Ciuche Eugen-Ciprian, Consilier al Sectorului Social-filantropic si consultantul Paraschiva Căpraru au prezentat participanților viziunea și misiunea Sectorului Social al eparhiei, necesitatea realizării unei strategii pentru dezvoltarea și consolidarea de servicii sociale și dorința de a alcătui o echipa activă și unită pentru a realiza aceste deziderate. La întâlnirea de lucru au participat 63 de preoți din cele 6 protopopiate ale eparhiei care s-au angajat să susțină finalizarea și implementarea activităților pentru anul 1 (2013).

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este implementat de Federația Filantropia în nouă eparhii ale Patriarhiei Române, începând din septembrie 2010. Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 93/3.3/S/62277. Acesta urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației Patriarhale și a nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente