Piteștenii din cartierul Prundu au o nouă biserică

Patrimoniul bisericesc argeșean s-a îmbogățit cu un nou lăcaș de cult. Ridicat în numai doi ani, așezământul bisericesc deservește nevoile duhovnicești ale celor aproximativ 800 de familii din cartierul piteștean Prundu, zona Metabet Lânărie, informează Ziarul Lumina. Acest lăcaș de cult a fost sfințit în Duminica Tuturor Sfinților.

Ridicarea acestui lăcaș de cult a fost dorința credincioșilor piteșteni care erau lipsiți de un asemenea așezământ. Astfel, în 2009, a fost dăruit viitoarei parohii un teren de 1.700 de metri pătrați de către patronii unei întreprinderi din cartier, pentru ca în anul următor să fie demarate lucrările de construcție a noului lăcaș de cult. ‘Din momentul sfințirii locului pietrei de temelie, lucru întâmplat în 10 iunie 2010, lucrările de construcție au fost susținute de familiile sponsorilor Constantin Pănescu și Paul Zamfir și de credincioșii parohiei. Nu am beneficiat de fonduri de la stat sau de la primărie și cu acest ajutor al oamenilor de bine am ajuns ca în apropierea zilei de 21 mai, a acestui an, să definitivăm lucrările de construcție’, a precizat pr. paroh George Burulean.

În prezent, lăcașul de cult are doar catapeteasma pictată și pereții finisați, astfel că lucrările vor continua cu cele de înfrumusețare și împodobire a întregii biserici. De asemenea, se vor mai construi un praznicar și o clopotniță, se vor achiziționa cele necesare săvârșirii slujbelor religioase și se va continua lucrarea de zidire duhovnicească a bisericilor în inimile credincioșilor.

Noul lăcaș de cult din cartierul piteștean Prundu a fost sfințit în Duminica Tuturor Sfinților de către Înalt Preasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, iar hramurile acestui așezământ sunt ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ și ‘Sfântul Stelian Taumaturgul’, informează Biroul de presă al eparhiei. Părintele George Buruleana fost hirotonit în anul 1995 pentru Parohia Furduiești, Protopopiatul Topoloveni. Pentru activitatea deosebită desfășurată în acest loc a primit titlul de iconom stavrofor. În anul 2009 este transferat în municipiul Pitești, unde a reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și al ctitorilor să ridice noua biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…