Pilgrimage 2000, la ultima fila

La inceputul lunii viitoare se desfasoara ultimul popas al pelerinajului international Pilgrimage 2000, manifestare de amploare dedicata implinirii a 2000 de ani de crestinism. Orasul ales, si anuntat initial ca punct terminus al proiectului, este Praga, insa intrucat in Cehia exista si alte obiective importante care nu ar fi trebuit sa ramana in afara acestui traseu spiritual – o comunitate si o Academie ortodoxa – au fost incluse in program si alte doua orase. Astfel, manifestarile sunt programate a se desfasura intr-o prima etapa (2-5 iulie) in localitatile Vilemov si Olomouc, iar in Praga in intervalul 5-8 iulie.

In aceasta ultima etapa a ceea ce poate fi numit cel mai mare pelerinaj crestin al mileniilor de dupa Hristos sunt incluse mai multe actiuni din care amintim: un Pelerinaj pe urmele martirilor Chiril si Metodie in secolul XXI, cu un traseu ce se intinde pe o distanta de 11 kilometri, organizat de Academia de la Vilemov; o serie de discutii pe teme biblice; auditii de coruri; seri culturale; vizitarea unor manastiri, precum si a altor obiective cu incarcatura spirituala; un program dedicat tinerilor infestati cu virusul HIV, rromilor si copiilor institutionalizati, intitulat Pelerinajul tinerilor pentru dreptate sociala, integrare sociala si ajutor spiritual, precum si un program pe teme ecologice. Un ultim punct al manifestarilor este reprezentat de pelerinajul pe urmele Sfantului Sava organizat de Biserica Husita si Ordinul Sf. Vasile cel Mare.

Prin intermediul Institutului Ecumenic Sf. Nicolae vor putea participa la aceste manifestari si credinciosi din Iasi. Din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va fi prezent si va concerta corul Mira al bisericii Sf. Nicolae din Iasi, format din studenti teologi, studenti ai Academiei de Muzica din Iasi si elevi de la Liceul de Arta Octav Bancila.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente