Pietre de temelie pentru două noi Biserici în Episcopia Oradiei

De sărbătoarea „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință” din acest an, 23 aprilie, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în Parohia Drăgănești, din cadrul Protopopiatului Beiuș. Cu acest prilej, va săvârși Sfânta Liturghie în localitatea Grădinari, filie a Parohiei Drăgănești. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa va oficia, în localitatea Drăgănești, slujba sfințirii pietrei de temelie și a locului unde se va construi o nouă biserică parohială cu hramurile „Duminica Femeilor Mironosițe” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință”, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

În Duminica a patra după Sfintele Paști, 25 aprilie 2010, Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei va liturghisi în biserica de lemn din noua parohie Paleu, ce se află în zona metropolitană a Oradiei, localitate în care, până în anul 2009, nu a existat niciodată biserică ortodoxă și unde credincioșii ortodocși români se află în minoritate. După săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa va oficia slujba sfințirii pietrei de temelie și a locului unde se va construi noua biserică parohială cu hramurile „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” și „Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului”.

Menționăm că din anul 2007 până în prezent, în cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei au fost sfințite 26 de pietre fundamentale pentru tot atâtea noi lăcașuri de cult ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României: Mesaj de compasiune și solidaritate după cutremurul din Turcia, adresat Patriarhului Ecumenic

În urma cutremurului devastator care a afectat Turcia și Siria luni dimineață, Patriarhul României a transmis un mesaj de compasiune şi solidaritate, adresat Patriarhului Ecumenic de Constantinopol. Redăm textul integral: Sanctității Sale BARTOLOMEU, Arhiepiscopul Constantinopolului…