Piesa de teatru „Mironosițele”, prezentată spectatorilor caransebeșeni

În după amiaza zilei de 29 aprilie, începând cu orele 18.00, în sala de „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat în prezența spectatorilor caransebeșeni, piesa de teatru „Mironosițele”, în distribuția dascălilor și elevilor Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, după cum ne informează Pr. Casian Rușeț.

Fiind înscrisă în programul manifestărilor „Zilele credinței și culturii în Caraș Severin”, ediția a VI-a, evenimentul cultural de teatru a adunat în sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului spectatori, de toate vârstele, care s-au bucurat de râvna și talentul tinerilor seminariști și liceeni caransebeșeni.

Piesa de teatru a fost prezentată prin osteneala pr. prof. Pătruț Bănăduc și a elevilor seminariști, la care s-au adăugat eleve ale liceelor „Traian Doda” și „C.D. Loga” din Caransebeș. Spectacolul s-a jucat după un text cules de D. St. Petruțiu, reîntocmit de marele dramaturg Victor Ioan Popa, text apărut în „Cartea satului” nr. 28, în Bucureștiului anului 1938.

Sceneta a desăvârșit în mod artistic duminica a III a după Paști ( Duminica Mironosițelor) care a adus în fața ochilor duhovnicești ai credincioșilor, încredințarea femeilor mironosițe de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Reprezentația a plăcut spectatorilor prin diversitatea interpretării, prin succedarea scenelor aranjate într-un decor inedit și prin acuratețea istorică și duhovnicească a mesajului transmis.

La desfășurarea acestui festin cultural și-au dat concursul Episcopia Caransebeșului, primăria municipiului Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș și Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…