Piatră de temelie pentru un nouă lăcaș de cult din Episcopia Giurgiului

Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului, înconjurat de părinții consilieri de la Centrul eparhial, a săvârșit astăzi, 8 august 2011, slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică a Mănăstirii Sf. M. Mc. Gheorghe din mun. Giurgiu, care îi va avea ca ocrotitori pe Sf. Ier. Nicolae, pe Sf. Nectarie al Pentapolei și pe Sf. Mc. Pantelimon. La acest eveniment important pentru viața spirituală a credincioșilor eparhiei noastre au luat parte Dl. Ing. Nicolae Barbu, cel care va sprijini înălțarea sfântului locaș, Dl. Ing. Nicolae Jianu, membru al Adunării Eparhiale, și Dl. Ing. Constructor Alexandru Vladu.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța zidirii unei biserici, dup cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

‘Fiecare loc sfințit pentru o viitoare biserică reprezintă dovada milostivirii Bunului Dumnezeu față de noi, creștinii ortodocși, ce avem credința că nu putem săvârși nimic fără ajutorul Celui ce a creat din iubirea Sa toate cele văzute și nevăzute. O biserică zidită într-un oraș devine centrul vieții spirituale pentru toți credincioșii din jurul ei’, a spus Preasfinția Sa.

Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a subliniat faptul că implicarea preoților și credincioșilor în ctitorirea bisericilor are valoare nu doar pentru promovarea culturii și identității noastre românești, ci și pentru consolidarea duhovnicească a credincioșilor. În acest sens, Chiriarhul Eparhiei Giurgiului i-a îndemnat pe toți cei prezenți să-și unească eforturile pentru sprijinirea temeinică și constantă atât a locașurilor de cult ce se construiesc în episcopia Giurgiului, cât și pentru împlinirea dezideratului de veacuri al poporului român: construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente