Piatră de temelie pentru un nou lăcaș de cult din Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent marți, 20 septembrie 2011, în mijlocul credincioșilor din comuna Coșereni, Protopopiatul Urziceni, pentru a pune piatra de temelie la noua Biserică cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Dimitrie cel Nou din Basarabi”, după cum ne informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacucernicul părinte Ionuț Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia și fiu al comunei Coșereni, un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

Reprezentanții autorităților locale și centrale au fost prezenți la această sărbătoare alături de credincioși de toate vârstele, dar cea mai importantă a fost prezența, în număr mare, a copiilor.

Domnul Primar al comunei Coșereni, ing. Radu Ion, l-a întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu un cuvânt de apreciere și emoție pentru bucuria de a fi prezent în mijlocul comunității.

După săvârșirea slujbei, Preasfințitul Părinte a vorbit credincioșilor despre însemnătatea punerii pietrei de temelie, i-a felicitat pentru inițiativa construirii unei noi biserici, care este lăcaș de cult, școală pentru toate vârstele și spital pentru tămăduirea bolilor sufletești și trupești.

Comentarii Facebook


Știri recente