Piatră de temelie pentru o nouă biserică, sfințire corp nou de chilii și inaugurare placă aniversară la Mânăstirea Izbuc din Episcopia Oradiei

În Duminica a șaptea după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, 16 mai 2010, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în mijlocul obștii monahale de la Sfânta Mânăstire Izbuc, străveche vatră de sihăstrie din ținutul Bihorului.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia sfințirea noii clădiri ce adăpostește chiliile viețuitorilor și trapeza mare a mânăstirii și va inaugura o placă aniversară pe care este gravat Crezul Ortodox, ce se află montată pe fațada de apus a noii clădiri. Va urma apoi Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de către Chiriarhul Oradiei, în sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, în altarul de vară nou construit pe platoul din incinta mânăstirii, după care, Preasfințitul Părinte Sofronie va sfinți piatra fundamentală și locul unde se va construi noua biserică a mânăstirii, ce va avea hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Duminica Sfinților Părinți de Sinodul I Ecumenic”.

La sărbătoare sunt așteptați să participe un mare număr de preoți de la parohiile din cuprinsul întregii Eparhii, precum și numeroși credincioși din județul Bihor, dar și din întreaga țară, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Evenimentul inaugurării plăcii aniversare și sfințirea pietrei fundamentale pentru noua biserică a mânăstirii se încadrează în contextul manifestărilor organizate de Episcopia Oradiei cu prilejul anului omagial al Crezului Ortodox în Patriarhia Română dar, și al jubileului celor 90 de ani de la reînființarea Episcopiei Oradiei.

Menționăm că la Mânăstirea Izbuc, înființată în anul 1928, ctitorie a venerabilului Episcop Roman Ciorogariu al Oradiei, există un izvor de apă tămăduitor, precum și o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Comentarii Facebook


Știri recente