Piatra de temelie pentru o nouă biserică în județul Mehedinți

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a oficiat duminică, 9 octombrie 2011, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică ce se va construi pe Calea Craiovei, în apropierea autogării municipale, după cum informează site-ul episcopiaseverinului.ro.

Noul lăcaș de închinare a fost rânduit sub patronajul spiritual al Sfinților Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și maica sa, Elena, precum și al Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim a îndemnat credincioșii prezenți să participe la slujbele religioase, precum și la sprijinirea pentru ridicarea noii biserici închinate Sfântului Nectarie, singura din județul Mehedinți care îl are ca ocrotitor pe marele Ierarh.

Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit la 9 noiembrie, a intrat în conștiința credincioșilor din toată lumea ca mare făcător de minuni și vindecător de boli incurabile, cum ar fi cancerul, de aceea severinenii au acum un nou mijlocitor către Dumnezeu, la care se vor putea ruga spre alinarea și tămăduirea suferințelor sufletești și trupești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…