Piatră de temelie pentru o nouă biserică în cartierul ieșean Bejan

Pentru credincioșii parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul ieșean Bejan, Protopopiatul Iași 1, seara zilei de duminică, 4 noiembrie 2012, a reprezentat un moment așteptat de zeci de ani. În prezența Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost așezată piatra de temelie a viitoarei biserici din această zonă, informează „Ziarul Lumina”.

Câteva sute de credincioși au fost prezenți duminică seară la slujba religioasă de sfințire a locului viitoarei biserici din cartierul ieșean Bejan, oficiată de IPS Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor, alături de pr. paroh Sever Stoica, au mai făcut parte și pr. Marian Timofte, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, precum și pr. Bogdan Dedu, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor. După slujba religioasă de sfințire a apei și a untdelemnului, cu care s-a sfințit apoi piatra de temelie și crucea pentru sfântul altar al noii biserici, pr. paroh Sever Stoica a adresat un scurt cuvânt de mulțumire, în care a subliniat că „nu întâmplător am ajuns să trăim acest moment deosebit al punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică, ci datorită voinței lui Dumnezeu și a Maicii Sale, al cărei acoperământ ne-a ocrotit și ne ocrotește”.

În continuare, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a ținut un cuvânt de învățătură, în care a arătat necesitatea construirii unei biserici în această zonă a orașului: „Cu cât mă apropiam în această seară mai mult spre acest loc, cu atât creștea în mine certitudinea că inițiativa, stăruința și lucrarea spre zidirea unei biserici în această parte a orașului constituie un lucru bineplăcut lui Dumnezeu și absolut necesar pentru locuitorii de aici. Deja văd cu ochii credinței această biserică înălțată și realizez câtă noblețe și câtă demnitate va aduce în această așezare. De aceea mă bucur nespus că în această seară ne aflăm împreună pentru a-i mulțumi Celui de Sus și Maicii Domnului pentru ajutorul primit și am nădejde că râvna părintelui de aici, precum și rugăciunile și blândețea lui îi vor îndemna pe credincioși să ajute la ridicarea zidurilor lăcașului de cult, dar mai mult decât atât, să dorească mântuirea sufletelor prin legătura cu slujbele ce se vor săvârși”.

La final, credincioșii prezenți au fost binecuvântați cu Agheazmă de IPS Teofan, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente