Piatra de temelie pentru o nouă biserică în Buzău

Credincioșii din cartierul buzoian Micro III, vor avea o nouă biserică. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a pus astăzi, 20 februarie, piatra de temelie și a binecuvântat locul pentru viitorul lăcaș de cult ce se va ridica în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfânta Liturghie în paraclisul parohiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a subliniat faptul că acest lăcaș de cult reprezintă solidaritatea ortodoxă românească.

„Sper să fie înnobilat cartierul buzoian cu această biserică de lemn în stil maramureșean. Am acceptat acest stil ca să demonstrăm că noi românii una suntem, fie din Muntenia, fie din Moldova, din Dobrogea, din Oltenia, din Maramureș, Ardeal sau din tot Banatul. Mărturisim toți aceiași credință ortodoxă. Lăcașul acesta reprezintă solidaritatea ortodoxă românească”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” a fost înființată în luna martie a anului 2004. Până în prezent, noua biserică a fost ridicată în proporție de 50%. Lucrările se vor finaliza în aproximativ 4 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente