Piatra de temelie pentru o biserică la Buzăiel

În Duminica Tuturor Sfinților, IPS Mitropolit Laurențiu a așezat piatra de temelie pentru biserica din Buzăiel, o localitate aflată la granița Arhiepiscopiei Sibiului și unde s-a înființat o parohie în urmă cu doi ani, după cum informează mitropolia-ardealului.ro.

Tot atunci, la Buzăiel s-a ridicat și un paraclis pentru oficierea slujbelor religioase, închinat Duminicii Tuturor Sfinților. Hramul parohial a fost serbat, așadar, în mod deosebit anul acesta, credincioșii participând în număr mare la slujba religioasă. Alături de preotul paroh, părintele Vasile Gasparovici, au fost și protopopul de Săcele, părintele Sorin Șerban, părintele protopop Dănuț-Gheorghe Benga, părintele Ioan Butufei, cel care a păstorit comunitatea din Buzăiel până la înființarea parohiei și alți preoți. IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe enoriași pentru inițiativa de a zidi o biserică în satul lor, ce va avea ca hram Duminica Tuturor Sfinților și le-a explicat sensul duhovnicesc al punerii pietrei de temelie pentru un lăcaș de cult și i-a îndemnat să fie alături de preotul lor în toate lucrările parohiei.

„Toți sfinții vor mijloci pentru mântuirea dumneavoastră. Ei sunt chemați în rugăciune și vor sta alături, primindu-vă ofranda și credința neclintită. Dacă avem credință puternică în Dumnezeu, faptele noastre se vor adăuga darului divin, care le va înmulți și vor deveni arvună pentru câștigarea vieții de dincolo”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente