Piatra de temelie pentru noua biserică din Solvesborg, Suedia

Credincioșii români ortodocși din orașul suedez Solvesborg vor avea o nouă Biserică. Piatra de temelie a fost pusă astăzi, 12 septembrie, de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord împreună cu Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Noua biserică din lemn va fi construită în stil tradițional maramureșean.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord: „Preasfințitul Părinte Episcop Andrei Făgărășanul a transmis mesajul de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. La eveniment au participat și ambasadorii români de la Stockholm și Copenhaga, Răruță Matache și Alexandru Victor Nicula, autoritățile de stat suedeze, reprezentanții autorităților locale, precum și numeroși credincioși din ținuturile scandinave. Cu acest prilej am înmânat doamnei primar și președintelui Consiliului primăriei din Solvesborg, Crucea Nordului, cea mai înaltă distincție pentru mireni conferită pentru sprijinul generos acordat Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord în slujirea ei pastoral-misionară. Noua biserică de lemn în stil maramureșean se va înălța într-o zonă frumoasă a orașului Solvesborg, în apropiere de Marea Baltică. În incinta bisericii se va ridica și Centrul pastoral-cultural ‘Dumitru Stăniloae’ pentru desfășurarea activităților misionare, culturale și sociale ale bisericii”.

„După cum ne-a încredințat și Preafericitul Părinte Patriarh Danie, în mesajul pe care ni l-a transmis cu acest prilej binecuvântat, înălțarea unei noi biserici în orașul Solvesborg, nu este doar un act de cult, ci și de cultură, ofrandă adusă de românii noștri, poporului care ne găzduiește. Totodată, astăzi am acordat și rangul de sachelar părintelui paroh Ioan Alin Popa și diplome de aleasă cinstire credincioșilor care sprijină misiunea din comunitatea noastră euharistică din Solvesborg”, a mai spus Preasfințitul Părinte Macarie, după cum informează TRINITAS TV.

Parohia Ortodoxă Românească cu hramul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra și Vasile din Telciu” din orașul Solvesborg, Suedia, a fost înființată în iarna anului 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente