Piatră de temelie pentru două noi biserici

În după-amiaza zilei de luni, 4 iunie 2012, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de pr. Damian Mihai, protopopul Protopopiatului Ceahlău, de pr. paroh Mihai Ursache și de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a locului pentru noua biserică a parohiei ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Poiana Largului – Lunca care a trecut prin grele încercări anul trecut, când vechea biserică și obiectele aflate în patrimoniu au ars în incendiu, momentan slujbele săvârșindu-se în casa socială parohială.

În cuvântul adresat credincioșilor, IPS Teofan a vorbit despre greutățile, dar și bucuriile duhovnicești ce vin odată cu zidirea unei biserici, după cum informează „Ziarul Lumina”.

‘E o zi mare pentru parohia dumneavoastră pentru că mare v-a fost durerea, pentru că mare va fi noua biserică, iar Dumnezeu cel Mare vă va ajuta să treceți peste toate greutățile construcției. Cu vrednicia preotului și a dumneavoastră, zidurile se vor ridica, dar să aveți grijă să zidiți noua biserică nu numai cu materiale de construcție, ci și cu inimile și rugăciunile voastre, pentru ca atunci când va fi gata, să puteți spune că aveți biserică zidită din carnea și din sufletul vostru’, a spus IPS Teofan.

Tot luni, IPS Teofan a săvârșit împreună cu un sobor de preoți și diaconi slujba de binecuvântare a temeliei și a lucrărilor efectuate la Biserica ‘Sfântul Nectarie’ a centrului de bătrâni din Pașcani, lucrări demarate la inițiativa pr. Costel Olariu, paroh la Biserica ‘Sfânta Parascheva’ din Pașcani. Înaintea slujbei de sfințire a fost oficiată slujba Vecerniei de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani. Preotul Costel Olariu s-a ocupat de proiectul noii biserici, obținând fonduri europene, investitor fiind Fundația ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena – Lumina și Speranța Creștinilor’. Alături de biserică este construit și un centru pentru bătrâni, care are 120 de locuri și unde vor lucra 200 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente