Piatra de temelie pentru două biserici din Mitropolia Olteniei

Sâmbătă, 31 octombrie 2009, Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba de temeluire pentru o nouă biserică care va fi ridicată în cartierul craiovean Brazda lui Novac și care-i va avea ca ocrotitori pe Sfinții Vasile cel Mare și Antonie cel Mare, informează „Ziarul Lumina”. La ceremonialul liturgic au participat câteva zeci de credincioși din cartier.

În cuvântul său, Mitropolitul Olteniei a subliniat importanța construirii de lăcașuri sfinte, ca fapte de zidire sufletească: „Aducem mulțumire lui Dumnezeu, Care ne-a ajutat prin oameni să-I începem această activitate sfântă și să punem început zidirii bisericii acesteia. Este un lucru deosebit de important că noi, în vremurile acestea, zidim lăcașe sfinte lui Dumnezeu, care să fie spre slava Preasfintei Treimi și spre mântuirea sufletelor noastre. Tot ceea ce facem noi are într-adevăr o legătură cu sufletul nostru și, dacă facem aceste lucruri spre zidirea noastră interioară, ele vor rămâne în ceruri și faptele vor fi mergătoare înaintea Tatălui ceresc”.

În Duminica a XXII-a după Rusalii, IPS Mitropolit Irineu a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în mijlocul comunității credincioșilor din satul gorjean Hodin. Cu acest prilej, Arhiepiscopul Craiovei a resfințit vechea biserică din lemn care se găsește în sat, ea fiind recent restaurată prin ostenelile credincioșilor și ale preotului paroh, Dan Tomescu. Biserica poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, se înscrie pe Lista monumentelor istorice și a fost ridicată de localnici în anul 1768. În după-amiaza aceleiași zile, Mitropolitul Irineu a pus o altă piatră de temelie, pentru biserica ce urmează să fie construită în parohia Sohodol, județul Gorj. Biserica va fi ocrotită de Sfântul Mucenic Pantelimon și de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Comentarii Facebook


Știri recente