Piatră de temelie pentru biserica din Teiuș

A fost așezată vineri, 22 octombrie, piatra de temelie la biserica din lemn cu hramul ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, ce se va ridica la intrarea în Parcul Teiuș. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte părintele arhimandrit Constantin Timiș, consilier economic, părintele Justinian Tibil, starețul Mănăstirii Teiuș, și părintele Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

La slujbă a participat Marcel Vela, primarul Caransebeșului, viceprimarul Ilie Iova și membrii Consiliului Local al municipiului Caransebeș. La final, Preasfințitul Lucian a ținut un cuvânt de învățătură. ‘Iată astăzi am săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică în cetatea Caransebeșului, o biserică unde toți cei care vor vizita Parcul Teiuș și expoziția permanentă de sculptură vor avea posibilitatea de a înălța rugăciuni și de a se reculege. Felicităm pe această cale pe domnul primar și membrii Consilului Local ai municipiului Caransebeș pentru această inițiativă de a investi în eternitate.’ Mai apoi, primarul municipiului a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântarea acordată construirii lăcașului de cult și și-a exprimat bucuria că ‘bisericuța de lemn construită în stil maramureșean va întregi și va înnobila armonios ansamblul de sculpturi monumentale din lemn amplasate în imediata ei apropiere’.

Lăcașul de cult va fi amplasat la intersecția Dâlmei principale cu cea care însoțește malul Timișului, spre Cotitură, alături de expoziția de sculpturi din Parcul Teiuș, față în față cu sculptura intitulată ‘Mâna care binecuvântează’ și va avea o suprafață de 33 de metri pătrați. Inițiativa construirii bisericii a aparținut Primăriei Caransebeș, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Lucian. Valoarea investiției este de aproximativ 60.000 de lei și va fi suportată din fondurile bugetului local.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…