PF Teoctist va sluji Sfanta Liturghie la Manastirea Sambata de Sus si va sfinti o noua Academie de spiritulalitate.

Biserica veche a Manastirii Sambata de Sus dateaza din secolul al XVII-lea, fiind ctitoria lui domnului martir Constantin Brancoveanu.

Pe 15 august 1993, o noua biserica, cu hramul ‘Sfintii Martiri Brancoveni’ a fost sfintita de catre Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, insotit de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. La acest eveniment a fost prezent si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Dupa cum a precizat Parintele Arhimandrit Ilarion Urs, staretul Manastirii Sambata de Sus, astazi Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist va sluji Sfanta Liturghie cu ocazia hramului si va sfinti o Academie de spiritualitate, cultura, arta si stiinta: ‘Va incepe la fantana din curtea manastirii cu slujba de sfintire a apei, dupa care se va sfinti pictura din paraclisul ‘Sfintii Brancoveni’. Dupa sfintirea picturii, se va merge la altarul din padure unde se va savarsi Sfanta Liturghie de catre un sobor de ierarhi, preoti si diaconi in frunte cu Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa Sfanta Liturghie se va face inaugurarea si sfintirea Academiei din incinta manastirii, academie care dispune de 68 de camere, dintre care 8 apartamente, avand o capacitate de 180 de locuri.’

Comentarii Facebook


Știri recente