PF Teoctist va oficia maine Sfanta Liturghie la Biserica ‘Sfantul Nicolae’ – Buzesti din Bucuresti.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va oficia maine, 14 noiembrie 2004, Sfanta Liturghie la Biserica ‘Sfantul Nicolae’ – Buzesti din Bucuresti cu ocazia sfintirii (tarnosirii) acestui lacas de cult.

Constructia Bisericii cu hramul Sfantului Ierarh Nicolae a Parohiei Buzesti – Protopopiatul I Capitala, s-a desfasurat intre anii 1854-1847, in zilele printului George Bibescu si a Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Neofit.

In anul 1991, un incendiu devastator a distrus biserica, iar lucrarile de restaurare au inceput in anul 1995. Pictura bisericii a fost realizata de catre pictorul Dumitru Banica, iar mobilierul a fost sculptat la Atelierele Institutului Biblic al Patriarhiei Romane. Fondurile necesare efectuarii acestei lucrari au fost asigurate, in cea mai mare parte, de catre sponsorii principali: Banca Comerciala Romana, Banca Romana pentru Dezvoltare, C.E.C., precum si de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente