PF Teoctist si PF Petros al VII-lea au sfintit duminica, 7 septembrie 2003, biserica Manastirii Recea care poarta hramul Nasterea Maicii Domnului

Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Prea Fericitul Petros al VII-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei, au sfintit duminica, 7 septembrie 2003, biserica cu hramul ‘Nasterea Maicii Domnului’ de la Manastirea Recea.

Duminica, 7 septembrie a.c., de la ora 09.00 a avut loc slujba de sfintire a noii biserici a Manastirii Recea, situata la 300 de metri de aeroportul orasului Targu Mures.

Obstea maicilor din Manastirea Recea este condusa de Maica Stareta Cristina Chicerea si de Parintele duhovnic Ioan Iovan. Constructia acestui lacas de cult a inceput pe 21 noiembrie 1991. In aceasta vara s-a finalizat planul iconografic realizat integral in mozaic venetian.

La slujba de sfintire au slujit si alti ierarhi romani alaturi de Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Irineu de Pelusion, vicar general patriarhal, Prea Sfintitul Alexios de Nitria, vicar patriarhal de Cairo, veniti impreuna cu Prea Fericitul Patriarh al Alexandriei. Parintele Diacon Sabin Voda, director al postului de Radio Reintregirea din Alba Iulia, a precizat ca la ora 13.30 s-a incheiat slujba de sfintire si Sfanta Liturghie a noii biserici cu hramul ‘Nasterea Maicii Domnului’. El ne-a dat amanunte referitoare la discursul Prea Fericitul Petros al VII-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei, si la darurile pe care le-a oferit: ‘Parintele Patriarh Petros al VII-lea a facut o scurta talcuire a Evangheliei Duminicii de dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci, dupa care a subliniat deschiderea Bisericii Ortodoxe Romane fata de celelalte Patriarhii si rolul pe care Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist l-a avut in aceasta deschidere in vederea realizarii unitatii Bisericii lui Hristos si a indemnului Mantuitorului ca ‘toti sa fie una’. In finalul cuvantului sau, Prea Fericitul Petros al VII-lea a daruit Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist o cruce patriarhala, iar Inalt Prea Sfintitului Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, icoana Sfantului Nectarie si Maicii Starete Cristina i-a fost inmanata icoana Sfantului Atanasie cel Mare.’

Comentarii Facebook


Știri recente