PF Teoctist si PF Hristodoulos viziteaza in perioada 6-10 iunie 2003 Mitropolia Olteniei

In perioada 6-10 iunie 2003, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si a toata Elada, insotiti de inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane si Bisericii Ortodoxe din Grecia vor efectua o vizita in judetele Dolj, Gorj si Valcea.

Astazi, 6 iunie 2003, delegatia inaltilor ierarhi va sosi in Craiova, unde, pe parcursul a trei zile, vor fi organizate diferite manifestari religioase si culturale. In aceasta seara, la ora 19.00, inaltii ierarhi vor fi primiti de Inalt Prea Sfintitul Teofan la Catedrala Mitropolitana ‘Sfantul Dumitru’ din Craiova. Cu aceasta ocazie, va fi organizata o scurta procesiune de la intrarea in parcul Catedralei pana la intrarea in Catedrala Mitropolitana din Craiova.

Maine, 7 iunie a.c., celor doi ierarhi li se va decerna titlurile de Doctor Honoris Causa de catre Universitatea din Craiova. Festivitatea se va desfasura in sala Teatrului National din Craiova. Dupa festivitatea de decernare a celor doua titluri, cei doi ierahi vor sustine scurte declaratii de presa in foaierul teatrului, dupa care vor participa la expozitia de icoane si la stand-ul cu cartile publicate de cei doi ierarhi. Tot maine, la ora 17.30, vizita celor doi inalti ierarhi va continua la Seminarul Teologic din Craiova unde va avea loc decernarea ‘Crucilor Patriarhale pentru clerici si mireni’ care s-au evidentiat in misiunea Bisericii. Seara se va incheia cu participarea la spectacolul cu titlul ‘Oratoriul bizantin de Pasti’, de Paul Constantinescu, sustinut de orchestra ‘Solistii’ si de corul Teatrului de Opera si Opereta ‘Elena Teodorini’ din Craiova.

Un moment important al vizitei va fi oficierea, in dimineata zilei de duminica, 8 iunie 2003, la ora 09.30, de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si Prea Fericitul Parinte Hristodoulos, a slujbei Sfintei Liturghii in Catedrala ‘Madona Dudu’.

Din dupa-amiaza zilei de duminica, 8 iunie a.c., si pana luni, 9 iunie a.c., inaltii ierahi vor fi oaspetii judetului Gorj. Un moment deosebit va avea loc in seara zilei de 8 iunie, la Coloana Infinitului, unde cei doi inalti ierahi vor fi intampinati de catre oficialitatile locale, de catre preotii si credinciosii gorjeni. Cu aceasta ocazie, vor fi rostite mai multe alocutiuni de catre: Prefectul Judetului Gorj, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscop al Atenei si a toata Elada.

Pe parcursul zilei de luni, 9 iunie 2003, delegatia oficiala va vizita Manastirile Tismana, Polovragi, Hurezi, Bistrita si Dintr-un lemn.

In ultima zi, marti, 10 iunie 2003, inaltii ierarhi vor vizita Catedrala Episcopala din Ramnicu-Valcea si Catedrala Episcopala din Curtea de Arges.

Biroul de Presa si Comunicatii al

Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente