PF Teoctist – Patriarhul Romaniei a slujit Sfanta Liturghie din Duminica a II-a din Sfantul si Marele Post la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

In Biserica Ortodoxa, astazi este Duminica a II-a din Sfantul si Marele Post care este inchinata Sfantului Grigorie Palama.

Nascut in anul 1296 la Constantinopol, Sfantul Grigorie a fost atras de viata monahala, fiind ucenicul Mitropolitului Teolept al Philadelphiei. S-a calugarit la Muntele Athos si a dezvoltat invatatura ortodoxa privind energiile divine necreate. Sfantul Grigorie Palama a trecut la cele vesnice in anul 1359 fiind canonizat de Biserica Ortodoxa, 9 ani mai tarziu.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat astazi Sfanta Liturghie la Catedrala Patriarhala din Bucuresti. In cuvantul sau de invatatura, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei a vorbit despre semnificatiile pericopei evanghelice citite astazi in cadrul Sf. Liturghii: ‘Pe de o parte se arata puterea dumnezeiasca a Mantuitorului nostru Iisus Hristos marturisita de El Insusi. Pe de alta parte, vedem staruinta in rugaciune a celor care il purtau pe slabanog catre Mantuitorul Iisus Hristos, a celor care neputand intra direct la Mantuitorul, dupa o vreme de gandire, au avut curajul sa descopere casa si l-au pogorat pe cel bolnav; si Domnul Hristos l-a vindecat.’

Comentarii Facebook


Știri recente