PF Teoctist l-a primit la Resedinta Patriarhala pe Excelenta Sa, Dl. Philippe Étienne, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist l-a primit pe Ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor – Catedrala patriarhala

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

Marti, 20 ianuarie 2004, la Resedinta Patriarhala, Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe Excelenta Sa, Dl. Philippe Étienne, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti.

Excelenta Sa a dorit sa aduca Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane unele precizari asupra Proiectului de Lege privind ‘Principiul laicitatii’ ce se intentioneaza a fi implementat in Franta, aflat actualmente in dezbatere publica. In acest context, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a rememorat experienta Bisericii din timpul regimului comunist in Romania, exprimandu-si ingrijorarea fata de pericolul ingradirii libertatii de credinta prin masuri de restrangere a unor manifestari religioase in spatiul public.

Excelenta Sa, ambasadorul Republicii Franceze, l-a asigurat pe Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane ca, in dezbaterile referitoare la Proiectul de Lege privind principiul laicitatii in spatiul public, Parlamentul Francez si toti factorii responsabili din aceasta tara vor tine cont de respectarea libertatii religioase a persoanei.

De asemenea, in timpul intrevederii, Dl. ambasador Philippe Étienne a exprimat pozitia Guvernului Francez in legatura cu mentionarea, in preambulul viitoarei Constitutii Europene, a originilor crestine ale Europei.

Amintind de faptul ca, in anul 2000, cultele crestine din tara noastra au semnat un document de sustinere a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei a reafirmat dorinta Bisericii Ortodoxe Romane – identica cu a celorlalte Biserici crestine europene ? ca fundamentul crestin al Europei sa fie mentionat explicit in viitoarea Constitutie Europeana.

Dl. Ambasador a mai declarat ca poporul francez considera Romania, ca tara majoritar ortodoxa, fiind deja membru al Uniunii Europene si ca, prin bogatia sa culturala si spirituala, va aduce o contributie extrem de importanta la consolidarea viitoarei Europe.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII

AL PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente