PF Teoctist a savarsit astazi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a savarsit astazi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

In cuvantul sau de invatatura, Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a evidentiat importanta sarbatorii de astazi. Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a mentionat ca Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim are multiple invataturi, care ne pregatesc pentru Sarbatoarea Invierii Domnului: ‘Bucura-te ca Imparatul Tau vine stand pe o asina ca sa mantuiasca Lumea. Asa a intrat Iisus in Ierusalim, pe un asin, un animal bland si ajutator al omului, dar cu o semnificatie teologica adinca. A intrat in acest mod ca sa se implineasca Legea si sa fie primit cu mare bucurie nu numai de multime, dar si de copii si de prunci. Toti L-au primit pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu stalpari in maini, semn al solemnitatii intrarii unui mare demnitar intr-o cetate, si cu Osanale: Bine esyte cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului.’

De asemenea, in cuvantul de invatatura, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a adresat un apel preotilor si credinciosilor sa ajute familiile sinistrate in urma inundatiilor din ultimele zile: ‘Indemnam crestinii ca sa ne facem prezenti acolo unde poate nu suntem asteptati, la fel cum Iisus a fost prezent acolo unde Apostolii nu se asteptau. In mai multe cazuri, Apostolii l-au vazut pe Iisus si s-au bucurat de el. Fiecare Eparhie va aduna si va distribui dupa cunostinta sa atat sumele de bani cat si alte lucruri care pot fi de ajutor’.

In cadrul Sfintei Liturghii oficiate astazi la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, s-au facut Rugaciuni si pentru cei 3 jurnalisti romani care au fost rapiti de rebelii irakieni. Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, impreuna cu soborul de preoti si diaconi, s-au rugat pentru ca Dumnezeu sa-i ocroteasca pe cei 3 tineri si sa-i ajute sa se intoarca sanatosi acasa: ‘Noi vom face rugaciuni pentru tinerii nostri, care se afla in Irak in pericol mare. Vom face rugaciunea noastra cu aceasta credinta ca Iisus este Adevarul si Viata noastra si a lumii. Dumnezeu este iertare, Dumnezeu este intelepciune si intelegere. Nu se poate ca sa nu se gaseasca in aceasta bogatie de valori, aceea care trebuie sa salveze viata mugurilor, a unor tineri pregatiti pentru viata.’, a afirmat Prea Fericitul Teoctist – Patriarhul Romaniei in cuvantul rostit la finalul slujbei.

Comentarii Facebook


Știri recente