PF Teoctist a oficiat in prezenta a mii de credinciosi Sfinta Liturghie de hramul Cuv. Dimitrie Basarabov

Peste un milion de pelerini din tara si de peste hotare au avut de infruntat ploaia si ninsoarea pentru a se inchina la Moastele Sfantului Dimitrie din Basarabi. Mii de credinciosi au participat ieri la Liturghia Arhiereasca, oficiata de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, in frunte cu Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe esplanada din fata Catedralei Patriarhale, cu ocazia hramului Sfintului Dimitrie Basarabov.

Amanunte despre modul cum s-a desfasurat in Bucuresti hramul Sfantului Dimitrie Basarabov, ne-a dat Visarion Alexe, inspector pentru activitati mass-media in cadrul Patriarhiei Romane:

‘Sarbatoarea Sfantului Dimitrie Basarabov a adunat anul acesta peste un milion de credinciosi in Dealul Patriarhiei unde moastele Sfantului Dimitrie au fost depuse langa Catedrala Patriarhala intr-un baldachin special amenajat. Langa baldachin a fost amenajat un podium pe care zilele acestea s-a slujit Sfanta Liturghie de catre episcopii vicari de la Patriahie si de la Arhiepiscopia Bucurestilor. Ieri a fost o zi speciala, ziua sarbatorii Sfantului Dimitrie din Basarabi, cand Sfanta Liturghie a fost slujita de Parintele Patriarh impreuna cu episcopi invitati din Muntenia si Dobrogea: Inalt Prea Sfintitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Nifon Arhiepiscopul Targovistei, Prea Sfintitul Casian Episcopul Dunarii de Jos. De asemenea au mai slujit episcopii vicari de la Arhiepiscopia Bucurestilor si de la Patriarhia Romana: PS Ambrozie Sinaitul, PS Varsanufie Prahoveanul, PS Sebastian Ilfoveanu si PS Vicentiu Ploiesteanul. Pelerinii din tara si strainatate veniti zilele acestea pe colina Patriarhiei au avut de infruntat ploaia si ninsoarea pentru ca intr-adevar acestea s-au abatut asupra capitalei in ultimele zile. Se preconizeaza ca pe la moastele Sfantului Dimitrie din Basarabi au trecut aproximativ un milion de pelerini. Autoritatile bisericesti si locale au organizat pe colina patriarhala pelerinajul, in asa fel incat sa se desfasoare in bune conditii. Primaria sectorului cinci, a oferit duminica, de sarbatoarea Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir aproximativ o suta de mii de sarmale, pentru pelerinii care au participat la slujba Sfintei Liturghii. Parintele Patriarh, in predica sa a subliniat faptul ca, moastele Sfantului Dimitrie din Basarabi aduc binecuvantare atat pentru bucuresteni, cat si pentru romanii din tara. ‘Datorita faptului ca ne inchinam la moaste, ca ii avem pe acesti sfinti alaturi de noi, n-ar trebui sa ne temem de asa de promovatul sfarsit catastrofic al lumii, atat in mass-media, cat si in societatea romanesca. Sfintii se roaga pentru noi si poprul roamn care arata ca este un popor credincios .’

Comentarii Facebook


Știri recente