PF Teoctist a oficiat astazi Sfanta Liturghie la Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a oficiat astazi Sfanta Liturghie la Catedrala Patriarhala din Bucuresti .

Prea Fericitul Parinte Patriarh in cuvantul sau de invatatura cu referire la Evanghelia Duminicii Femeii Cananeence a facut o sinteza a invataturilor pe care le putem trage din staruinta si credinta deosebita a femeii cananeence, care voia sa fie vindecata fata sa demonizata:

‘Vedem de aici, din acest cuvant al Mantuitorului nostru IIsus Hristos – Mare este credinta ta , mergi in pace! – staruinta acestei femei, desi cananeeanca, staruinta si convingerea ei ca numai el poate ajuta si mijlocirile Sfintilor Apostoli -Milueste-o Doamne ca striga in urma noastra. Vedeti iata, aicea ni se arata lucrarea mantuitoare a vointei noastre, a gandului nostru, a acestei zestre sufletesti care ne-a lasat-o Dumnezeu noua, aripile si valorile credintei care ne ridica pana la dumnezeu, pana la darurile sale.’

De asemenea la sfarsitul cuvantului sau Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a amintit si de pregatirea spirituala necesara pentru perioada liturgica a Triodului, care se apropie:

Se apropie acum saptamanile pregatitoare pentru Invierea domnului Hristos, un timp binecuvantat pentru a cugeta, pentru a gandi, pentru a starui la scopul vietii noastre la valoarea nostra ca fiinta divino-umana. Mantuitorul Hristos ne asigura ca in fiinta noatra Il avem pe domnul Hristos. – Doamne ajuta-mi!-este rugaciune acea mai scurta , cea mai cuprinzatoare care trebuie sa o avem pururea in gandul, in mintea si in gura noastra pe Dumnezeu. -Doamne ajuta-ma!Amin.’

Comentarii Facebook


Știri recente