PF Teoctist a oficiat astazi la Catedrala Patriarhala Slujba Sfintei Liturghii inconjurat de 26 de arhierei ai Sfantului Sinod al BOR

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a implinit astazi 90 de ani.

La Patriarhie, in Bucuresti, a fost astazi o zi de sarbatoare, care a debutat cu Slujba Sfintei Liturghii oficiata de Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei inconjurat de 26 de arhierei ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Dupa Sfanta Liturghie, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a facut cate un cadou simbolic fiecaruia dintre cei 26 de ierarhi prezenti: ‘Ziua de 7 februarie, ca zi de aniversare a celor 90 de ani de viata ai Patriarhului Teoctist, a inceput cu Slujba Sfintei Liturghii savarsita de Parintele Patriarh in Catedrala Patriarhala, alaturi de 26 de ierarhi din Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane. In stranele Catedralei am observat invitati din mai toate Bisericile crestine, precum si din Corpul Diplomatic acreditat la Bucuresti. Au fost prezenti simpli crestini, preoti si monahi din toata tara, dar si dn strainatate. Au fost prezenti si oameni de cultura, precum si oameni politici.’, a declarat Parintele Visarion Alexa – redactor Radio Romania Actualitati.

In jurul orei 13.00 a inceput in Resedinta Patriarhala un moment aniversar la care au participat ierarhii prezenti, reprezentanti ai comunitatilor romanesti din Diaspora si membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, preoti, monahi, simpli credinciosi. De asemenea, Parintele Visarion Alexa ne-a dat amanunte despre aceasta receptie aniversara: ‘Imediat dupa Slujba Sfintei Liturghii, Prea Fericitul Teoctist a daruit fiecarui ierarh prezent cate un baston arhieresc, semn al slujirii si al pastoririi. Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a insistat prin acest dar facut, ca fiecare ierarh sa pastoreasca eparhia peste care este pus cu aceeasi frumoasa varsta la care a ajuns insusi Prea Fericirea Sa. Receptia care a avut loc in Palatul Patriarhiei a fost un moment de bucurie atat pentru Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, cat si pentru cei prezenti la acest moment. Sala de receptie a Palatului Patriarhiei s-a umplut de personalitati, dar si de oameni simpli care au adus fiecare cel putin cate o floare Prea Fericitului Parinte Patriarh.’, a mentionat Parintele Visarion Alexa.

Tot in cadrul receptiei, conducerea Radiodifuziunii Romane a oferit Intiistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane CD-ul ‘Un Patriarh la varsta Patriarhilor’, precum si o placheta aniversara.

La implinirea celor 90 de ani de viata, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist s-a gandit si la cei afectati de calamitatile din Asia: ‘Colecta pe care a organizat-o Prea Fericirea Sa in Biserica Ortodoxa Romana a ajuns astazi la suma declarata oficiala de 500.000 de Euro. Acesti bani vor fi trimisi din partea Bisericii Ortodoxe Romane pentru ajutorarea sinistratilor din tarile de Asia de Sud -Est.’, a precizat Parintele Visarion Alexa.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei isi va incheia aniversarea de astazi, in mod traditional, cu o vizita la Centrul de Ingrijire si Asistenta Nr. 1 din Bucuresti, unde va fi in mijlocul persoaneor in varsta.

Comentarii Facebook


Știri recente