PF Teoctist a multumit tuturor credinciosilor care au raspuns apelului la ajutorare lansat de Patriarhia Romana pentru sinistrati din Asia

La finalul Sfintei Liturghii oficiate astazi la Catedrala Patriarhala, PF Parinte Patriarh Teoctist a multumit in numele ierarhilor si preotilor Bisericii Ortodoxe Romane, tuturor credinciosilor care au raspuns apelului la ajutorare lansat de Patriarhia Romana in ultima zi a anului 2004, pentru sprijinirea celor care au suferit de pe urma cutremurului si a revarsarilor de ape din Asia de Sud Est.

De asemenea, Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a multumit tuturor slujitorilor Sfintelor Altare care s-au ingrijit de organizarea colectei. ‘Rezultatul final al colectei la nivelul intregii Patriarhii, reprezentind suma de 18 755 422 000, adica peste 500 000 de Euro, reflecta sensibilitatea si generozitatea bunilor nostri crestini, mai ales a celor care au fost impreuna cu noi in rugaciune la Sfintele slujbe de la sarbatorile inceputului de an. Aceasta reprezinta pentru noi o marturie a credintei lucratoare prin iubire a fiilor nostri duhovnicesti, ceea ce ne aduce mingiiere in suflete si totodata ne incredinteaza de dragostea si atasamentul lor fata de Biserica stramoseasca’ a subliniat PF Parinte Patriarh Teoctist. Prea Fericirea Sa si-a exprimat convingerea ca darul Bisericii Ortodoxe Romane va contribui la refacerea materiala si morala a comunitatilor atit de greu incercate.

Din cele peste 18, 5 miliarde de lei adunate la nivelul intregii Biserici Ortodoxe Romane, 1,242 de miliarde de lei au fost donate de credinciosii din Arhiepiscopia Iasilor.

Comentarii Facebook


Știri recente