PF Teoctist a adresat Arhiepiscopului de Canterbury un mesaj de compasiune.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a adresat astazi Gratiei Sale Rowan Douglas Williams – Arhiepiscop de Canterbury, Primat al Angliei si al Comuniunii Anglicane, un mesaj de compasiune in legatura cu tragedia de la Londra.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei afirma in acest mesaj ca:

‘Cu multa durere am aflat de tragedia intamplata la Londra in dimineata zilei de 7 iulie 2005, cand, prin acte irationale care nu pot fi motivate de nici o credinta religioasa responsabila, zeci de oameni nevinovati si-au pierdut viata, iar alte cateva sute au fost raniti.

Ca marturisitori ai credintei crestine, fundamentata pe iubirea lui Dumnezeu pentru om, impreuna cu Sfantul Sinod, preotii si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, ne rugam Bunului Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor care si-au pierdut viata si pentru alinarea suferintei celor raniti, fiind partasi la durerea famiilor greu incercate.

In virtutea comuniunii in rugaciune si lucrare pentru promovarea valorilor europene comune, ne alaturam tuturor celor care condamna astfel de acte de violenta si rugam pe Atotmilostivul Dumnezeu sa risipeasca ura si intoleranta dintre oameni si sa reverse peste noi toti mangaiere, pace si liniste, caci ‘El nu este un Dumnezeu al neoranduielii, ci al pacii.’ (I Cor. 14,33).

Cu dragoste frateasca si partasie intru Hristos Iisus, Domnul nostru,

Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente