PF Sava a vizitat Manastirea Golia

Prea Fericitul Sava, Mitropolitul Varsoviei si Primat al Bisericii Ortodoxe din Polonia, a vizitat in aceasta seara Manastirea Golia.

Insotit de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Prea Fericitul Parinte Sava a fost intampinat de obstea Manastirii Golia in frunte cu Parintele Arhimandrit Vitalie Danciu, staretul manastirii.

Dupa ce oaspetii au mers in biserica Manastirii Golia si s-au inchinat, Prea Fericitul Sava, Mitropolitul Varsoviei si Primat al Bisericii Ortodoxe din Polonia, a oferit in exclusivitate un interviu postului de Radio Trinitas, discutie prin care si-a motivat inca o data prezenta la Iasi: ‘Primul aspect al vizitei mele este acest mare jubileu, implinirea a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Dupa cum spunea cronicarul Jan Guglos, ‘Acest om este demn sa duca crestinatatea chiar pana la lupta.’ Al doilea aspect al vizitei este aceste legaturi care au fost intre cele doua Biserici: Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa din Polonia, prin Sfantul Ierarh Petru Movila, care s-a nascut pe pamant moldovenesc, a trait in Polonia si a reinnoit ierarhia ortodoxa din Polonia. Sunt foarte fericit sa merg pe urmele pasilor Sfantului Ierarh Petru Movila si sunt mandru ca pot sa fiu la Iasi unde in anul 1642 a avut loc Sinodul de la Iasi, la Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’, unde a fost aprobata Marturisirea de credinta a lui Petru Movila ce ne este de mare folos.’

Intregul inteviu va fi difuzat in editia de maine a emisiunii ‘Convorbirile Trinitas’, emisiune realizata de Diacon Nicolae Dima cu incepere de la ora 18.00. De asemenea, in cadrul vizitei la Manastirea Golia, Prea Fericitul Sava, Mitropolitul Varsoviei si Primat al Bisericii Ortodoxe din Polonia, a primit din partea obstii Manastirii Golia, icoana pe lemn a Binecredinciosului Voievod Stefan Cel Mare si Sfant, icoana ce a constituit model pentru toate iconitele realizate la Tipografia Trinitas.

Dupa vizita de la Manastirea Golia, intreaga delegatie a vizitat Centrul Medical ‘Providenta’, plecand apoi spre Manastirea Bucium.

Comentarii Facebook


Știri recente