PF Pavle s-a intalnit saptamana trecuta cu primul ministru al Serbiei, Zoran Zivkovic, pentru a discuta evolutia relatiilor dintre Stat si Biserica

Patriarhul Ortodox al Serbiei, Prea Fericitul Pavle, s-a intalnit saptamana trecuta cu primul ministru al Serbiei, Zoran Zivkovic, pentru a discuta evolutia relatiilor dintre Stat si Biserica. La intalnire au mai participat si alti membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Serbiei, ca si ministri din cabinetul Zivkovic.

Primul ministru al Serbiei a spus ca acest fel de intalniri vor ajuta la intarirea relatiilor dintre Stat si Biserica in aceste timpuri destul de dificile pentru Serbia. El a mai dat asigurari referitoare la eforturile pe care le face Guvernul Sarb pentru a repara nedreptatile suferite de Biserica Ortodoxa Sarba in trecut. De altfel, primul-ministru a precizat ca opiniile exprimate de catre Biserica vor cantari foarte greu in vederea apropiatelor alegeri generale care vor avea loc in Serbia.

In replica, Prea Fericitul Parinte Patriarh Pavle al Serbiei s-a rezumat la afirmatia ca ‘Statul si Biserica trebuie sa faca eforturi pentru a avea cele mai bune relatii si sa lucreze astfel spre binele intregului popor sarb’.

Comentarii Facebook


Știri recente