PF Parinte Patriarh Teoctist s-a intalnit astazi cu noul ambasador al SUA in Romania

PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit astazi la Resedinta patriarhala vizita de prezentare a noului ambasador al SUA in Romania, Excelenta sa Nicholas Taubman. Acesta a ajuns la Bucuresti pe 1 decembrie dupa ce, cu cateva zile inainte, isi depusese juramantul in noua sa functie, la Departamentul de Stat. In cadrul intrunirii de astazi, PF Parinte Patriarh Teoctist a subliniat importanta vizitei noului ambasador al SUA in Romania, la Palatul Patriarhiei: ‘Venirea noului ambasador insemneaza pentru noi reinnoirea increderii si a sentimentelor pe care le avem pentru cursul mereu ascendent al vietii noastre cu privire la relatiile cu toate institutiile de relatii exterioare, si America si Europa in aceeasi masura. Din punct de vedere spiritual am constatat ca domnul ambasador este patruns de valorile spirituale, de valoarea religiei in viata omenirii. Lucrul acesta este foarte important si pentru noi, pentru ca religia, spiritualitatea nu poate lipsi nici din viata omului, nici din viata familiei, nici din viata tarii’.

De asemenea, PF Parinte Patriarh Teoctist i-a multumit noului ambasador al SUA pentru faptul ca Patriarhia Romana se afla printre primele institutii din tara noastra vizitate de Excelenta sa: ‘Ne bucuram si de prioritatea care a acordat-o Excelenta sa, domnul ambasador ca, in aceeasi zi, sa viziteze si Patriarhia noastra. Pentru noi toti este o bucurie si este o marturie in plus ca valoram in fata lumii si noi trebuie sa pretuim aceasta si sa fim pe masura asteptarilor acestei lumi care vine din departari si vrea sa ne cunoasca arta noastra, credinta noastra, vrednicia noastra, demnitatea si cinstea noastra’.

La randul sau, Excelenta sa Nicholas Taubman a evidentiat personalitatea deosebita a PF Parinte Patriarh Teoctist: ‘L-am intalnit pe PF Sa si am inteles mai mult ca este nu doar un om care reprezinta Biserica, dar in acelasi timp este o persoana deosebita, un om care inseamna foarte mult pentru tara aceasta, un om care aduce inspiratie prin felul de a fi si inteleg de ce inseamna atat de mult pentru poporul roman’.

Comentarii Facebook


Știri recente