PF Parinte Patriarh Teoctist l-a primit pe presedintele Republicii Elene

PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit astazi, 16 februarie a.c., la resedinta patriarhala, pe Excelenta Sa Dr. Karolos Papoulias, presedintele Republicii Elene, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane. Vizita se inscrie in contextul relatiilor de prietenie dintre poporul roman si grec, amandoua majoritar ortodoxe.

In cadrul discutiilor, PF Parinte Patriarh Teoctist a reliefat relatiile foarte bune ale Bisericii Ortodoxe Romane cu toate cultele crestine din Europa, in general, si cu Biserica Ortodoxa a Greciei, in special. Parintele Patriarh a tinut sa precizeze legaturile foarte stranse dintre poporul roman si poporul grec la baza carora sta afirmarea comuna a identitatii crestine ortodoxe.

La randul sau, Excelenta Sa Karolos Papoulias, referindu-se la statutul Romaniei de nou membru al Uniunii Europene, a afirmat importanta promovarii si mai hotarate a valorilor crestine in noul context european, dat fiind faptul ca popoarele roman si bulgar, alaturi de poporul elen, vorbesc aceeasi limba, cea a credintei ortodoxe.

In incheierea discutiilor, PF Sa a impartasit distinsului oaspete aspecte legate de experienta actuala a Bisericii Ortodoxe Romane in domeniul social-caritativ, precum si de organizarea in Romania a celei de a III-a Adunari Ecumenice Europene (Sibiu, 4 – 9 septembrie a.c.).

Comentarii Facebook


Știri recente