PF Parinte Patriarh Teoctist l-a primit astazi pe Cardinalul Christoph Schonborn, la Bucuresti

Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit astazi la resedinta patriarhala din Bucuresti pe Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscopul Vienei. L-a eveniment au fost prezenti IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Casian, episcopul Dunarii de Jos, PS Ambrozie Sinaitul si PS Ciprian Campineanul, episcopi vicari patriarhali, precum si Excelenta Sa Jean-Claude Perisset, Nuntiul Apostolic in Romania. PF Parinte Patriarh Teoctist a salutat prezenta la Bucuresti a Eminentei Sale Cardinalul Cristoph Schonborn si a subliniat faptul ca aceasta vizita continua relatiile de buna colaborare care exista de foarte multi ani intre Biserica Ortodoxa din Romania si Biserica Romano-Catolica din Austria: ‘Avem legaturi foarte rodnice cu Biserica Romano-Catolica din Austria, cu arhiepiscopul si mitropolitul ei. Acest drum noi il continuam acum si gratie invitatiei domnului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si ne gasim astazi in Sf. Catedrala a Patriarhiei sarbatorind pe acesti trei ierarhi care ne cheama mereu la apropiere, la unitate, si in credinta, si in viata noastra, si impreuna cu ei ne aflam si intram in Europa zilelor noastre’.

Aceleasi ganduri au fost impartasite si de catre Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei, care a tinut sa sublinieze aportul deosebit pe care tara noastra il va aduce Uniunii Europene dupa integrarea de la 1 ianuarie 2007: ‘Ma bucur sa fiu astazi alaturi de dumneavoastra, de PF Parinte Patriarh Teoctist, deoarece cu aceasta intaresc bunele relatii dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Romano-Catolica, in special cu cea din Austria. Exista multe lucruri pe care Romania le poate primi din partea UE, dar aduce noi lucruri UE cu 1 ianuarie 2007, cand va avea loc intrarea Romaniei in UE’.

De asemenea, Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei, a subliniat insemnatatea distinctiei pe care o va primi din partea presedintelui Traian Basescu: ‘Aceasta decoratie pe care domnul presedinte Traian Basescu mi-o va oferi astazi este ca o recunoastere, ca o recompensa pentru oamenii din Biserica Romano-Catolica din Austria care s-au angajat foarte mult, in special dupa Revolutie. Amintim aici proiectul ‘Concordia’ care a ajutat foarte mult copiii, in special in Transilvania, dar si in toata Romania’.

Comentarii Facebook


Știri recente