PF Parinte Patriarh Teoctist efectueaza o vizita in Biserica Cehiei si Slovaciei

In perioada 12 – 15 iulie a.c., Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, efectueaza o vizita frateasca la Praga, la invitatia Prea Fericitului Parinte Chrystofor, Arhiepiscop Ortodox de Praga si Mitropolit al Tinuturilor Cehiei si Slovaciei, informeaza Biroul d Presa al Patriarhiei Romane.

In ziua de 14 iulie a.c., cei doi Intaistatatori vor pune piatra de temelie a bisericii cu hramul ‘Sf. Mc. Valentin’ din localitatea Most (aprox. 100 km de Praga), care va fi ridicata in memoria celor 15.000 de soldati romani care si-au pierdut viata si celor 55.000 care au fost raniti sau au fost dati disparuti in luptele pentru eliberarea unor localitati cehe si slovace, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, implinindu-se astfel o mai veche dorinta de cinstire a acestora. La ceremonialul religios vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale si ai altor culte crestine, ai Ambasadei Romaniei la Praga, precum si membri ai comunitatilor romanesti din Cehia si Slovacia.

Duminica, 15 iulie a.c., Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si Prea Fericitul Parinte Chrystofor oficiaza Sfanta Liturghie, inconjurati de un sobor de arhierei si preoti, in Catedrala Ortodoxa ‘Sf. Chiril si Metodiu’ din Praga.

Programul vizitei mai include intrevederi cu Presedintele Camerei Deputatilor Republicii Cehia, cu Primarul General al orasului Praga, alti reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, ai altor culte crestine, precum si cu membri ai comunitatilor romanesti din Cehia si Slovacia.

Comentarii Facebook


Știri recente