PF Parinte Patriarh Teoctist a sfintit singura biserica a jandarmilor din Bucuresti

PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de IPS Kyrillos, mitropolit de Thessaliotidos si Ferselon, Grecia, PS Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, si de un ales sobor de preoti si diaconi, a oficiat astazi slujba de sfintire a singurei biserici a jandarmilor din Capitala. Aceasta biserica, inchinata ‘Soborului Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil’ si care se afla la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, a fost inaltata prin eforturile si contributiile financiare ale jandarmilor bucuresteni. Lacasul de cult s-a ridicat pe locul bisericii de lemn a jandarmilor, construita in stil maramuresan, mistuita de un incendiu in urma cu mai bine de patru ani. In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor prezenti la evenimentul de astazi, PF Parinte Patriarh Teoctist a evidentiat importanta ridicarii unei biserici: ‘A zidi o biserica si mai ales a o sfinti, adica a te invrednici sa te rogi cu caldura bunului Dumnezeu ca sa trimita darul Duhului Sfant sa sfinteasca biserica, insemneaza o pogorare a lui Dumnezeu pe pamant, insemneaza ca Dumnezeu ne-a iubit, ne-a pretuit, ne-a iertat de eventuale pacate si faradelegi, si a primit Sa salasluiasca in lucrul mainilor noastre, intre caramizile, picturile, frumusetile si arta acestei biserici, care este imaginea Bisericii celei din cer’.

La randul sau, IPS Kyrillos, mitropolit de Thessaliotidos si Ferselon, Grecia, a salutat ridicarea bisericii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si a transmis totodata un mesaj din partea clerului Bisericii Ortodoxe a Greciei si a credinciosilor eleni: ‘Este un eveniment important si este un prilej pentru a slavi pe Dumnezeu Cel in Treime. Pentru mine, astazi este o ocazie deosebita de a ma afla la sfintirea acestui deosebit de frumos altar, care a fost ridicat de Jandarmeria Romana pentru nevoile spirituale ale soldatilor. Va transmit respectul si salutarile Intaistatatorului Bisericii Greciei, PF Hristodoulos, dar si ale clerului si poporului eparhiei mele, si rugam ca bunul Dumnezeu sa va daruiasca sanatate, putere si lungime de varsta’. La nivelul tarii, Jandarmeria are noua biserici, cea care urmeaza sa fie sfintita duminica fiind singura din Bucuresti. Aceasta biserica va fi destinata atat angajatilor Jandarmieriei, cat si credinciosilor mireni.

PF Parinte Patriarh Teoctist i-a acordat generalului maior Costica Silion, inspectorul general al Jandarmeriei Romane, ordinul ‘Crucea Patriarhala’. La randul sau, generalul maior Costica Silion i-a oferit Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane o placheta simbolica a Jandarmeriei Romane, iar IPS Kyrillos simbolul cu sigla Jandarmeriei Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente