PF Parinte Patriarh Teoctist a prezidat astazi conferinta ‘Constiinta vie a slujirii preotesti – traditie, responsabilitate, innoire’

Sub presedintia PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, aproximativ 300 de preoti din Bucuresti si din judetul Ilfov au participat astazi la conferinta cu tema ‘Constiinta vie a slujirii preotesti-traditie, responsabilitate, innoire’. In debutul conferintei, PF Parinte Patriarh Teoctist a subliniat importanta dezbaterii acestei teme. Amanunte ne-a oferit parintele Bogdan Ciubotaru, reprezentantul Biroului de presa al Arhiepiscopiei Bucurestilor:’Protoieriile din Bucuresti si din judetul Ilfov s-au intalnit pentru conferinta preoteasca intitulata ‘Constiinta vie a slujirii preotesti-traditie, responsabilitate, innoire’. Conferinta a fost prezidata de PF Parinte Patriarh Teoctist care a fost inconjurat la prezidiu de PS Ambrozie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, de PS Sebastian Ilfoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, de parintele profesor Nicolae Necula, decanul Facultatii de Teologie din Bucuresti, parintele Armand Munteanu, vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. La inceputul conferintei, PF Parinte Patriarh Teoctist a tinut sa reliefeze ideea aceasta importanta a constiintei vii a slujirii preotesti, pentru ca tinta noastra este sa fie in contact permanent cu tineretul Bisericii noastre, cu tineretul neamului si cu tineretul lumii intregi’.

Ce idei au fost prezentate astazi in cadrul conferintei referitoare la tema propusa, ‘Constiinta vie a slujirii preotesti-traditie, responsabilitate, innoire’, ne-a spus parintele Bogdan Ciubotaru: ‘Referentii care au sustinut conferinta de astazi au mers pe linia aceasta a trei aspecte: traditie, responsabilitate si innoire. In privinta traditiei, s-a avut in vedere respectarea legiuirilor Bisericii Ortodoxe Romane, legiuire alcatuita in lumina invataturilor Sfintilor Parinti. In privinta responsabilitatii, s-a reliefat faptul ca omul e dator cum sa constientizeze, cum sa stapaneasca bogatia aceasta, dar nu in locul lui Dumnezeu, si ca preotul isi manifesta responsabilitate vis-a-vis de tot ceea ce se desfasoara in parohie ca trimis al episcopului, iar in privinta innoirii s-a vorbit despre readucerea Bisericii in prim plan dupa 1990, prin prezenta preotilor in penitenciare, in armata, in institutii de asistenta sociala, dar cu mare grija in privinta aceasta a innoirii pentru a nu se incalca reglementarile sinodale conforme cu invatatura Sfintilor Parinti. Foarte multi preoti au luat cuvantul aducand o multime de probleme la cunostinta auditoriului’.

Comentarii Facebook


Știri recente