PF Parinte Patriarh Teoctist a participat la Sf. Liturghie de la Catedrala patriarhala

PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a participat si a asistat astazi, in Duminica a III-a din perioada Triodului, la slujba Sfintei Liturghii ce a fost oficiata la Catedrala patriarhala din Bucuresti de catre IPS Serafim Joanta, mitropolit pentru Germania, Europa Centrala si de Nord. La inceputul cuvantului de invatatura rostit in cadrul Sfintei Liturghii, IPS Sa a tinut sa multumeasca PF Parinte Patriarh Teoctist pentru invitatia de a sluji Sf. Liturghie la Catedrala patriarhala: ‘Vreau sa multumesc PF Parinte Patriarh Teoctist pentru cinstea deosebita pe care mi-a facut-o astazi de a ma invita si a sluji in numele PF Sale si in prezenta PF Sale, aceasta Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie din Catedrala patriarhala din Bucuresti. Pentru mine, care traiesc in strainatate de multi ani de zile, este cu adevarat o binecuvantare, cu totul deosebita, sa ma aflu aici, in tara noastra, si sa slujesc Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie intr-un cadru ca acesta atat de inaltator, cu un sobor de preoti evlaviosi, cu un cor cu totul deosebit, si sa fac o experienta duhovniceasca pe care, acolo, in strainatate, mai greu o pot face’.

Apoi, IPS Mitropolit Serafim a subliniat in cuvantul de invatatura rostit astazi in cadrul Sfintei Liturghii faptul ca milostenia este semnul imbogatirii noastre in Dumnezeu: ‘Oferind semenilor nostri, nu saracim deloc, ci, dimpotriva, ne imbogatim. Dam cu o mana, si ne da Dumnezeu cu zece maini inapoi. Totul este sa facem absolut totul in numele lui Dumnezeu, in numele lui Iisus Hristos. Sa dam cu generozitate, sa dam fara sa ne gandim niciodata ca vom saraci sau ca ne va lipsi. Sa dam cu constiinta ca Dumnezeu ne va da inapoi, daca nu astazi, maine sau poimaine, si ne va ajuta intotdeauna in viata, caci Dumnezeu ne ajuta in masura deschiderii si generozitatii noastre’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…