PF Parinte Patriarh Teoctist a oficiat Sf. Liturghie la Catedrala patriarhala

PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a oficiat astazi slujba Sf. Liturghii la Catedrala patriarhala din Bucuresti, cand in Biserica Ortodoxa este sarbatorita Duminica Ortodoxiei. Aceasta duminica este intaia duminica din Postului Pastelui, post care dureaza 7 saptamani si care precede sarbatorea Invierii Domnului. In cuvantul de invatatura rostit in cadrul Sfintei Liturghii, PF Sa a scos in evidenta semnificatiile acestei duminici: ‘Aceasta minunata si Sfanta Evanghelie pe care am ascultat-o, scrisa de Sf. Evanghelist Ioan, incheie pericopa cu cuvintele lui Iisus, aratandu-le Apostolilor si tuturor celor care il ascultau, il asculta si astazi si il vor asculta in vecii vecilor, spunandu-le ca a venit vremea cand veti vedea cerurile deschise si pe ingerii lui Dumnezeu suindu-se si coborandu-se spre lumina si spre viata lumii. Acest cuvant ne arata implinirea continua de 2000 de ani a acestui minunat si frumos cuvant, aceasta descoperire si aceasta vedere atat de neasteptata si plina de optimism, de curaj si de nadejde – Duminica Ortodoxiei’.

In aceasta zi, in toate bisericile si manastirile din Patriarhia Romana este organizata o colecta in bani pentru Fondul Central Misionar, destinat activitatilor misionare si filantropice ale Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, in cuvantul sau, PF Parinte Teoctist a vorbit si despre pastorala Sfantului Sinod emisa cu prilejul traditionalei colecte: ‘Cuvantul Sf. Sinod este apel la dragoste, apel la iubire, la milostenie si ajutor pentru cei in suferinta dintre semenii nostri. Este vorba despre colecta Fondului Central Misionar al Bisericii noastre, de unde se ajuta din darul si dragostea credinciosilor pe cei care au nevoie, fond intemeiat de decenii, de fericitul intru pomenire patriarhul nostru Justinian. Iata, se continua si acum din putinul care il punem in cutia de adunare a colectei, si care pleca acolo unde trebuie’.

Dupa cuvantul PF Parinte Patriarh Teoctist, la Catedrala patriarhala din Bucuresti s-a dat citire pastoralei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu prilejul colectei in bani pentru Fondul Central Misionar, colecta organizata in fiecare an, in Duminica Ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente