PF Parinte Patriarh Teoctist a fost colindat de copii si tineri din aproape toate regiunile tarii

La Palatul Patriarhiei a avut loc astazi, la orele 12.00, serbarea traditionala ‘Colinda sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului’. Cu acest prilej, PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a fost colindat de copii si tineri din aproape toate regiunile tarii. In cadrul acestei serbari s-au decernat premiile concursului de creatie cu tema ‘Icoana din sufletul copilului’. Mai multe amanunte in acest sens ne-au fost oferite de catre pr. Florin Serbanescu, consilier patriarhal pe probleme de Patrimoniu: ‘Astazi, la Palatul Patriarhiei, a avut loc traditionala manifestare ‘Colinda sfanta’, in cadrul careia grupuri de colindatori din toate colturile tarii au venit sa ureze PF Parinte Patriarh Teoctist sarbatori fericite in preajma Nasterii Domnului si a Anului Nou. PF Parinte Patriarh i-a primit cu dragostea dintotdeauna la Palatul Patriarhiei si fiecare dintre cei prezenti s-a bucurat de cuvantul de binecuvantare pe care PF Parinte Patriarh l-a impartasit cu acest prilej, un cuvant de zidire, de mangaiere sufleteasca, de bucurie in suflete in preajma acestor sarbatori si de nadejde, de multa nadejde si de iubire de Dumnezeu si de iubire intreolalta’.

Parintele consilier Florin Serbanescu ne-a vorbit si despre colindatorii care au bucurat prin cantecul lor pe PF Parinte Patriarh Teoctist: ‘Programul a fost deschis si apoi a fost la sfarsit incheiat prin o serie de colide cantate de grupul vocal ‘Icon’ din Brasov. O prezenta traditionala la aceasta manifestare a fost ceata de colindatori de la Poiana Voronei din Botosani, care a venit cu un program foarte frumos. De asemenea, a urmat un numeros grup de la Negresti-Oas, apoi grupul ‘Deisis’ din Cluj Napoca, apoi o eleva de la Clubul Copiilor de la Horezu, grupul ‘Unison’ de la Bucuresti, iar apoi corul de copii ‘Sunetul muzicii’ din Ilfov’.

Tot in cadrul serbarii a avut loc astazi si premierea castigatorilor consursului ‘Cantecul care zideste’, dupa cum ne-a spus tot pr. Florin Serbanescu, consilier patriarhal pe probleme de Patrimoniu: ‘A urmat acordarea de diplome pentru participanti in cadrul concursului ‘Cantecul care zideste’, care este pe plan muzical o paralela a concursului ‘Icoana din sufletul copilului’. Copiii au primit diplome, premii, si s-au bucurat cu totii, fiind o atmosfera de sarbatoare si de bucurie comuna. Nadajduim ca ei sa pastreze in sufletul lor siguranta ca vor pastra nestearsa amintirea intalnirii cu PF Parinte Patriarh Teoctist’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…