PF Părinte Patriarh Daniel va vizita Episcopia Maramureșului și Sătmarului

În perioada 11-13 decembrie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, informează cotidianul Ziarul Lumina.

Din programul vizitei, Biroul de Presă al Patriarhiei Române menționează:

Sâmbătă, 12 decembrie 2009, ora 10:00, Patriarhul României va vizita și binecuvânta Centrul social pentru persoane vârstnice „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, iar la ora 11:00, Preafericirea Sa se va întâlni la Catedrala episcopală cu un grup de 500 de elevi însoțiți de profesori de Religie din municipiu.

De la ora 13:00, PF Părinte Patriarh Daniel va vizita, la Mănăstirea Rohia, noua biserică cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și Centrul Cultural-Monahal „Nicolae Steinhardt”, aflate în construcție.

Seara, la Catedrala episcopală, începând cu ora 18:00, Patriarhul României va participa la concertul de colinde susținut de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturistorul”, Corul „Doxologia” al Catedralei și Corul „Sfântul Ioan Damaschin” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității de Nord din Baia Mare.

Duminică, 13 decembrie 2009, la ora 10:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală cu hramul „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie va avea loc ceremonia de acordare a rangului de Arhiepiscop onorific Preasfințitului Părinte Justinian Chira al Maramureșului și Sătmarului pentru activitatea ierarhică pilduitoare și slujirea chiriarhală deosebită și îndelungată a Bisericii, conform hotărârii Sfântului Sinod luată în ședința de lucru din 18-19 iunie 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…