PF Parinte Patriarh Daniel l-a primit pe noul rabin al Comunitatilor Evreiesti din Romania

Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, l-a primit astazi, 29 ianuarie 2008, la resedinta patriarhala, in vizita de prezentare, pe noul rabin al Comunitatilor Evreiesti din Romania, Slomo Sorin Rosen. Noul rabin a fost insotit de catre Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Marele Rabin al Cultului Mozaic din Romania, Eminenta Sa Menachem Hacohen, vicepresedinte ing. Paul Schwartz, secretar general Albert Kupferberg, precum si de alti membri ai conducerii Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

In numele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, presedintele Aurel Vainer l-a felicitat pe Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel pentru alegerea in cea mai inalta demnitate a conducerii Bisericii Ortodoxe Romane. Multumind pentru urari, Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul rabin al Comunitatilor Evreiesti din Romania, Slomo Sorin Rosen, precum si pe toti ceilalti reprezentanti ai conducerii Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

In timpul intrevederii a fost subliniata necesitatea continuarii cooperarii dintre cele doua comunitati religioase, iudaice si crestine din Romania, in special prin simpozioane nationale si internationale, care sa reliefeze traditia iudeo-crestina ca baza spirituala a culturii si civilizatiei europene. Aceasta cooperare poate reprezenta o contributie spirituala deosebita intr-o Europa din ce in ce mai secularizata. In acest sens, s-a exprimat speranta unei constientizari mai profunde a valorilor traditiei iudeo-crestine la nivelul familiei, scolii si comunitatilor religioase in context european. In acelasi timp s-a subliniat importanta credintei religioase in societatea de astazi, ca baza a apararii si promovarii vietii si demnitatii umane si apropierii intre popoare. In acest context, a fost subliniata si nevoia de a evita limbajul polemic si denigrator in prezentarea altor religii decat a noastra, precum si evitarea oricaror atitudini de invrajbire religioasa intre diferite etnii sau de exprimare antisemita, anticrestina si antireligioasa in general.

Comentarii Facebook


Știri recente