PF Parinte Patriarh Daniel a sfintit Biserica ‘Cuvioasa Parascheva’ din Bucuresti

PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, impreuna cu PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat in aceasta dimineata slujba de sfintire a Bisericii ‘Cuvioasa Parascheva’ din Drumul Taberei – Bucuresti. In cuvantul adresat credinciosilor la sfarsitul acestei slujbe, PF Parinte Patriarh Daniel a evidentiat semnificatiile duhovnicesti ale sfintirii unei biserici: ‘Slujba de sfintire a unei biserici in Ortodoxie constituie un eveniment deosebit de important pentru viata unei comunitati, pentru ca deodata cu sfintirea acestei biserici se sfinteste si viata noastra, ceea ce insemneaza ca biserica aceasta din zid, biserica aceasta construita din material din lumea aceasta, reprezinta ca simbol Biserica cea vie, si anume clerul si poporul adunat in numele si in iubirea Preasfintei Treimi, marturisind credinta in Iisus Hristos si lucrand pentru sfintirea vietii noastre crestinesti si pentru dobandirea vietii vesnice. Biserica este numita ‘casa lui Dumnezeu’ si ‘poarta cerului’. Noi am sfintit o casa a lui Dumnezeu, o casa a Preasfintei Treimi, am sfintit o poarta a cerului si un laborator al invierii. Sfintirea bisericii ne arata taina vietii noastre crestine ca daruire de sine lui Dumnezeu, care este raspunsul nostru la daruirea Lui fata de noi aratata in Iisus Hristos. Prin aceasta biserica noi oferim daruri din lumea aceasta – caramida, beton, fier, sticla, mobilier, pictura si toate celelalte, dar aici primim iertarea pacatelor si viata de veci’.

In finalul cuvantului adrest credinciosilor, PF Parinte Patriarh Daniel a apreciat modul in care s-a realizat constructia Bisericii ‘Cuvioasa Parascheva’ din Drumul Taberei si i-a felicitat pe toti cei care au contribuit la ridicarea acestui sfant lacas. De asemenea, toti cei care si-au adus contributia la constructia acestei biserici au primit din partea PF Parinte Patriarh Daniel diplome de onoare. Clericii au primit diploma de onoare ‘Sf. Ioan Hrisostom’, iar mirenii diploma de onoare ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’. Printre cei evidentiati a fost prof. acad. Emilian Popescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, care s-a preocupat de ridicarea acestei biserici si, in special, de obtinerea terenului pentru constructia lacasului. Parohia ‘Cuvioasa Parascheva’ din cartierul Drumul Taberei a fost infiintata in anul 1998, iar biserica de zid a inceput a se construi in anul 2002, dupa modelul Catedralei ‘Sf. Sofia’ de la Cosntantinopol. Lucrarile s-au finalizat in cursul acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…