PF Părinte Patriarh Daniel a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de PS Casian la Mănăstirea Sfântul Pantelimon, Lacul Sărat

Joi, 6 august 2009, în ziua praznicului Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos pe Muntele Tabor, la Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” din stațiunea Lacu Sărat de lângă Brăila, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși.

La finalul slujbei Părintele Patriarh Daniel a ținut un cuvânt de învățătură explicând tainele ascunse ale acestui mare praznic dumnezeiesc. Preafericirea Sa a vorbit despre slava învierii pe care au văzut-o cei trei apostoli pe Tabor în Persoana Mântuitorului, schimbându-și nu numai înfățișarea feței ci și a întregului Său Trup. Slava sau lumina învierii care izvora din Trupul transigurat al Fiului lui Dumnezeu e aceeași cu slava crucii, care e tot una cu slava părintească, adică cu slava Tatălui Ceresc. Această slavă este lumina dumnezeiească pe care o vor vedea drepții în împărăția cerurilor, în sânurile lui Avraam. Preafericitul Daniel a explicat la sfârșit de ce au rânduit Sfinții Părinți ai Bisericii să se sărbătorească acest praznic în ziua a șasea a lunii august, deși în Evanghelie aflăm că Măntuitorul S-a suit pe Tabor cu puțin înainte de patima Sa, acestă sărbătoare aflându-se cronologic în Postul Paștilor.

După aceasta Preasfințitul Casian l-a felicitat pe Părintele Patriarh Daniel, pentru că acum 22 ani tânărul Daniel Ciobotea era tuns în monahism la Mănăstirea Sihăstria, avându-l ca naș de călugărie pe Părintele Cleopa.

Sursa: edj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente